Morské plody spaghetti je výborné jedlo, ktoré spája svieže morské plody s lahodnými talianskymi cestovinami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 250 g zmesi morských plodov (napríklad krevety, mušle, ryby podľa vášho výberu)
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 paradajka, nakrájaná na kúsky
- ½ cibule, nakrájaná na jemné plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky červenej papriky (podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- Soľ a korenie podľa chuti
Morské plody – špagety
Postup:
- V veľkom hrnci s vriacou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
- Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú a nezačnú vonieť.
- Pridajte zmes morských plodov a paradajky na panvicu. Orestujte, kým sa morské plody neprevaria a nezazlatia.
- Pridajte červenú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
- Nakoniec pridajte uvarené špagety do panvice so zmesou morských plodov a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespájajú.
- Pred podávaním posypte jedlo čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu a dochuťte podľa potreby soľou a korením.
Môžete si vychutnať toto lahodné jedlo morské plody spaghetti a pridať doň aj ďalšie obľúbené ingrediencie podľa vášho vkusu. Dobrú chuť!