Morské plody spaghetti je výborné jedlo, ktoré spája svieže morské plody s lahodnými talianskymi cestovinami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 250 g zmesi morských plodov (napríklad krevety, mušle, ryby podľa vášho výberu)
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 paradajka, nakrájaná na kúsky
  • ½ cibule, nakrájaná na jemné plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ lyžičky červenej papriky (podľa chuti)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Morské plody – špagety

Postup:

  1. V veľkom hrnci s vriacou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
  2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú a nezačnú vonieť.
  3. Pridajte zmes morských plodov a paradajky na panvicu. Orestujte, kým sa morské plody neprevaria a nezazlatia.
  4. Pridajte červenú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Nakoniec pridajte uvarené špagety do panvice so zmesou morských plodov a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespájajú.
  6. Pred podávaním posypte jedlo čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu a dochuťte podľa potreby soľou a korením.

Môžete si vychutnať toto lahodné jedlo morské plody spaghetti a pridať doň aj ďalšie obľúbené ingrediencie podľa vášho vkusu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *