Jedna z možností prípravy tohto jedla je nasledovná:
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou. Krásny je to proste recept.
Ingrediencie:
- 250g penne cestoviny
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 plechovka šošovice z konzervy
- 400g paradajok z konzervy
- 1 čajová lyžička sušeného bazalku
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti,
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Postup:
- Najprv uvaríme cestoviny “al dente” podľa pokynov na obale. Medzitým sa môžeme venovať omáčke.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme, kým nezhnednú.
- Pridáme šošovicu z konzervy (vyperieme ju pod tečúcou vodou) a paradajky z konzervy. Dovárame na miernom ohni asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Pridáme sušené bylinky (bazalku a oregano) a premiešame. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.
- Hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami a pokvapkáme olivovým olejom.
- Podávame ešte teplé a prípadne ozdobíme nakrájanou čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!