Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou

Jedna z možností prípravy tohto jedla je nasledovná:

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou. Krásny je to proste recept.

Ingrediencie:

  • 250g penne cestoviny
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 plechovka šošovice z konzervy
  • 400g paradajok z konzervy
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti,

 

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou

Postup:

  1. Najprv uvaríme cestoviny “al dente” podľa pokynov na obale. Medzitým sa môžeme venovať omáčke.
  2. V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme, kým nezhnednú.
  3. Pridáme šošovicu z konzervy (vyperieme ju pod tečúcou vodou) a paradajky z konzervy. Dovárame na miernom ohni asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Pridáme sušené bylinky (bazalku a oregano) a premiešame. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.
  5. Hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Podávame ešte teplé a prípadne ozdobíme nakrájanou čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *