Penne s kuracím mäsom a brokolicou je výborné jedlo plné chuti a živín. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 2 stredne veľké prsia kuracieho mäsa (nakrájané na malé kúsky)
- 2 šálky čerstvej brokolice (rozrezané na menšie kvety)
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Paradajková omáčka (voliteľné)
Postup:
- V hrnci so slanou vodou uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a odložíme na stranu.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme kuracie mäso. Osolíme a okoreníme podľa chuti a opečieme ho z každej strany, kým nie je dobre prepečené a zlatisté.
- Pridáme nasekaný cesnak a brokolicu do panvice a dusíme ich spolu s mäsom asi 5 minút, kým sa brokolica nezmäkne.
- Znížime teplotu a pridáme kurací vývar a smotanu na varenie. Necháme zmes povariť asi 5 minút, až kým sa omáčka nezhustne.
- Prípadne môžeme pridať aj paradajkovú omáčku, ak chceme jedlo pikantnejšie.
- Nakoniec pridáme uvarené cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešame s omáčkou, kým sa všetky chute spoja.
- Podávame teplé a okrášlime najlepšie s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!