Penne s kuracím mäsom a brokolicou

Penne s kuracím mäsom a brokolicou je výborné jedlo plné chuti a živín. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 stredne veľké prsia kuracieho mäsa (nakrájané na malé kúsky)
  • 2 šálky čerstvej brokolice (rozrezané na menšie kvety)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Paradajková omáčka (voliteľné)

Postup:

  1. V hrnci so slanou vodou uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a odložíme na stranu.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme kuracie mäso. Osolíme a okoreníme podľa chuti a opečieme ho z každej strany, kým nie je dobre prepečené a zlatisté.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a brokolicu do panvice a dusíme ich spolu s mäsom asi 5 minút, kým sa brokolica nezmäkne.
  4. Znížime teplotu a pridáme kurací vývar a smotanu na varenie. Necháme zmes povariť asi 5 minút, až kým sa omáčka nezhustne.
  5. Prípadne môžeme pridať aj paradajkovú omáčku, ak chceme jedlo pikantnejšie.
  6. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešame s omáčkou, kým sa všetky chute spoja.
  7. Podávame teplé a okrášlime najlepšie s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *