Tu máte recept na zapekané boloňské cestoviny v slovenčine:

Suroviny:

  • 300 g cestovín (napr. penne)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g pretlaku zo zrelých paradajok
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 200 g mixu syrov (napr. strúhaný cheddar a parež)
  • čerstvá petržlenová vňať, na ozdobenie

 

Zapekané bolónske cestoviny – Recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si zapiekaciu misu.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso a orestujte ho až do zlatohnedej farby. Odkvapkajte prebytočnú mast.
  4. Pridajte pretlak z paradajok a koreniny (oregano, bazalka, soľ a čierne korenie). Dobre premiešajte a varíte na miernom ohni približne 15-20 minút.
  5. V hrnci uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, aby boli al dente (stredne tvrdé).
  6. Cestoviny scedíme a premiešame s pripravenou boloňskou omáčkou.
  7. V pripravenej zapiekacej mise vytvoríme vrstvu cestovín s omáčkou, na ňu posypeme tenkú vrstvu mixu syrov. Potom vytvoríme ďalšiu vrstvu a takto postupujeme, až pokiaľ nevyčerpáme všetky ingrediencie.
  8. Zapiekame v rúre 20-25 minút, kým sa syr nezarumení a cestoviny nebudú horúce a bublinkové.
  9. Pred podávaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *