Samozrejme! Tu je recept na špagety s červenou šošovicou po slovensky:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (rozomleté)
- 1 hrnček červenej šošovice (namočenej a uvarenej podľa inštrukcií na obale)
- 1 konzerva nasekaných paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Špagety s červenou šošovicou
Postup:
- V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Keď budú hotové, scedíme a odložíme.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridáme namočenú a uvarenú červenú šošovicu a premiešame.
- Pridáme nasekané paradajky (s jeho šťavou) a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podľa potreby môžeme pridať aj trochu vody.
- Dusíme zmes šošovice a paradajok asi 10-15 minút, kým sa príchute spoja a omáčka zhustne.
- Do hotovej omáčky vmiešame uvarené špagety a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Na záver môžeme jedlo ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad petržlenom.
Voilà! Môžete si vychutnať výborné špagety s červenou šošovicou. Dobrú chuť!
Naša chutná a zdravá verzia klasických špagiet s červenou šošovicou je ideálnym vegetariánskym jedlom. Tento jednoduchý a sýtny recept je plný bielkovín a vlákniny, a navyše je bohatý na železo a vitamín C. Vyskúšajte inovatívnu alternatívu tradičných špagiet a urobte svoj obed zdravým a chutným.