Špagety s červenou šošovicou

Samozrejme! Tu je recept na špagety s červenou šošovicou po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozomleté)
  • 1 hrnček červenej šošovice (namočenej a uvarenej podľa inštrukcií na obale)
  • 1 konzerva nasekaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

 

Špagety s červenou šošovicou

Postup:

  1. V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Keď budú hotové, scedíme a odložíme.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezačnú byť zlatisté.
  3. Pridáme namočenú a uvarenú červenú šošovicu a premiešame.
  4. Pridáme nasekané paradajky (s jeho šťavou) a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podľa potreby môžeme pridať aj trochu vody.
  5. Dusíme zmes šošovice a paradajok asi 10-15 minút, kým sa príchute spoja a omáčka zhustne.
  6. Do hotovej omáčky vmiešame uvarené špagety a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  7. Na záver môžeme jedlo ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad petržlenom.

Voilà! Môžete si vychutnať výborné špagety s červenou šošovicou. Dobrú chuť!

 

Naša chutná a zdravá verzia klasických špagiet s červenou šošovicou je ideálnym vegetariánskym jedlom. Tento jednoduchý a sýtny recept je plný bielkovín a vlákniny, a navyše je bohatý na železo a vitamín C. Vyskúšajte inovatívnu alternatívu tradičných špagiet a urobte svoj obed zdravým a chutným.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *