Recept na zapečené penne s feniklovým krémom:
Suroviny:
- 500 g pennette (trubkové cestoviny)
- 1 menšia cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 stonky feniklu, nakrájané na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, rozmačkané
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 ml smotany na varenie
- 100 g parmezánu, nastrúhaného
- soľ a korenie podľa chuti
Zapečené penne s feniklovým krémom
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V hrnci so solenou vriacou vodou uvaríme penne al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
- Na panvici si zohrejeme olivový olej a opáliame na ňom cibuľu do mäkka. Pridajte fenikel a nechajte ho ľahko zesklovatieť.
- Pridajte rozmačkaný cesnak a opražte ho s feniklom asi minútu, kým nezačne vonieť.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Varíme pomaly, kým smotana nezhustne.
- Pridajte nastrúhaný parmezán a premiešajte, kým sa nerozpustí. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
- Pridajte uvarené penne do panvice s omáčkou a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Presuňte zmes penne s feniklovým krémom do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým omáčka nezačne zlatisto hnedať.
- Po vybratí z rúry nechajte niekoľko minút odpočinúť a potom podávajte. Dobrú chuť!
Tento recept na zapečené penne s feniklovým krémom je vynikajúci ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Môžete ho doplniť čerstvým šalátom alebo domácim chlebom.