Zapečené penne s feniklovým krémom

Recept na zapečené penne s feniklovým krémom:

Suroviny:

  • 500 g pennette (trubkové cestoviny)
  • 1 menšia cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 stonky feniklu, nakrájané na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozmačkané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu, nastrúhaného
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapečené penne s feniklovým krémom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci so solenou vriacou vodou uvaríme penne al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
  3. Na panvici si zohrejeme olivový olej a opáliame na ňom cibuľu do mäkka. Pridajte fenikel a nechajte ho ľahko zesklovatieť.
  4. Pridajte rozmačkaný cesnak a opražte ho s feniklom asi minútu, kým nezačne vonieť.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Varíme pomaly, kým smotana nezhustne.
  6. Pridajte nastrúhaný parmezán a premiešajte, kým sa nerozpustí. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
  7. Pridajte uvarené penne do panvice s omáčkou a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
  8. Presuňte zmes penne s feniklovým krémom do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým omáčka nezačne zlatisto hnedať.
  9. Po vybratí z rúry nechajte niekoľko minút odpočinúť a potom podávajte. Dobrú chuť!

Tento recept na zapečené penne s feniklovým krémom je vynikajúci ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Môžete ho doplniť čerstvým šalátom alebo domácim chlebom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *