Celozrnné cestoviny s tuniakom

Ak máte radi zdravé a výživné jedlo, celozrnné cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou! Tu je jednoduchý recept v slovenskom jazyku, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 200 g celozrnných cestovín (napríklad celozrnné špagety, penne alebo farfalle)
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 plechovka paradajkových krúžkov
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Celozrnné cestoviny s tuniakom

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vriacej vode, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Opláchnite ich studenou vodou a nechajte ich bokom.
  2. V panvici rozohrejte olej z tuniaka a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a papriku, kým nebudú mäkké.
  3. Pridajte tuniaka spolu s olejom z konzervy na panvicu a jemne ich rozotrite vidličkou na menšie kúsky.
  4. Pridajte paradajkové krúžky a nechajte zmes pomaly variť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa ingrediencie navzájom prepojili.
  5. Pridajte uvarené cestoviny na panvicu a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Dúfam, že si tento jednoduchý a chutný recept s celozrnnými cestovinami a tuniakom v slovenskom jazyku užijete! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *