Rýchle bezlepkové rezance

Ak hľadáte rýchly a bezlepkový recept na rezance, mám pre vás jednoduchý návod. Potrebujete tieto suroviny:

  • 250 gramov bezlepkovej múky (napríklad kukuričnej, ryžovej alebo pšeničnej bezlepkovej múky)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • štipka soli

 

Rýchle bezlepkové rezance

Postup:

  1. V mise zmiešajte bezlepkovú múku a soľ.
  2. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte ich do múky.
  3. Pridajte olivový olej a začnite miešať, až kým sa všetky ingrediencie nespoja a vytvoria hladké cesto.
  4. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody. Ak je príliš mokré, pridajte ďalšiu múku.
  5. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku, ktorú preferujete pre rezance.
  6. Pokrájajte rezance podľa vašich predstáv. Môžete použiť nožnice alebo rezacie koleso.
  7. Rezance varíte v osolenej vriacej vode asi 2-3 minúty, alebo kým nebudú al dente.

Vaše rýchle bezlepkové rezance sú teraz pripravené na servírovanie. Môžete ich použiť v rôznych receptoch, ako sú napríklad špagety s paradajkovou omáčkou, cestoviny so zeleninou alebo ako prílohu k jedlu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *