Ak hľadáte rýchlu a jednoduchú receptúru na cestoviny s hráškovou omáčkou, tu máte jednu možnosť:
Prísady:
- 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo špagety)
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 200 ml smotany na varenie
- 50 g strúhaného syra (napríklad parmezán)
- olivový olej
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Rýchle cestoviny s hráškovou omáčkou
Postup:
- V hrnci osolte vriacu vodu a uvaríte cestoviny podľa pokynov na obale.
- Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista, asi 5 minút.
- Pridajte mrazený hrášok a smažte ho spoločne s cibuľou a cesnakom ďalších 5 minút, až kým hrášok nezmäkne.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Pomaly zohrejte, aby sa omáčka zahriala.
- Keď sú cestoviny uvarené, scedte ich a pridajte do hráškovej omáčky. Premiešajte dobre, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte posypané strúhaným syrom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!