Penne s kuracím a špenátovo-gorgonzolovou omáčkou

Recept na Penne s kuracím a špenátovo-gorgonzolovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín Penne
  • 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g čerstvého špenátu, očisteného a nakrájaného
  • 150 g gorgonzoly, nakrájanej na malé kúsky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Penne s kuracím a špenátovo-gorgonzolovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci soľenej vody uvaríme cestoviny Penne podľa pokynov na obale. Scedíme a odložíme.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme nakrájané kuracie kúsky a opečieme ich do zlatista. Odstránime kuracie mäso z panvice a odložíme.
  3. Na tej istej panvici pridáme jemne nasekaný cesnak a špenát. Varíme, kým sa špenát zmenší.
  4. Pridáme gorgonzolu na panvicu a necháme ju rozpustiť. Pridáme smotanu na šľahanie a premiešame, kým sa omáčka nezhustne.
  5. Vrátime kuracie mäso na panvicu a premiešame s omáčkou. Pridáme uvarené Penne a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Podávame teplé s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *