Tu je jednoduchý recept na “Spaghetti piccante” po slovensky:

Ingrediencie:

  • 200 gramov špagiet
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 čajová lyžička červeného korenia vo vločkách
  • 1 plechovka (400 gramov) nasekaných paradajok
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu

 

Spaghetti piccante – Recept

Postup:

  1. Uvarte špagety podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Odkvapkané špagety dajte bokom.
  2. Na väčšej panvici zohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu a červené korenie vo vločkách. Smažte, kým cibuľa nezesvetlá a cesnak nezapácha.
  3. Pridajte nasekané paradajky, paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a korenie do panvice. Dobre premiešajte.
  4. Nechajte omáčku podusiť sa asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili. Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby.
  5. Pridajte uvarené špagety na panvicu a premiešajte, aby boli cesto dobre preliačené omáčkou.
  6. Podávajte horúce spaghetti piccante posypané struhým parmezánom a ozdobené čerstvými listami bazalky.

Dobrú chuť k pikantným špagetám!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *