Tu je jednoduchý recept na “Spaghetti piccante” po slovensky:
Ingrediencie:
- 200 gramov špagiet
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 čajová lyžička červeného korenia vo vločkách
- 1 plechovka (400 gramov) nasekaných paradajok
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie
- Čerstvý bazalkový list na ozdobu
Spaghetti piccante – Recept
Postup:
- Uvarte špagety podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Odkvapkané špagety dajte bokom.
- Na väčšej panvici zohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu a červené korenie vo vločkách. Smažte, kým cibuľa nezesvetlá a cesnak nezapácha.
- Pridajte nasekané paradajky, paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a korenie do panvice. Dobre premiešajte.
- Nechajte omáčku podusiť sa asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili. Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby.
- Pridajte uvarené špagety na panvicu a premiešajte, aby boli cesto dobre preliačené omáčkou.
- Podávajte horúce spaghetti piccante posypané struhým parmezánom a ozdobené čerstvými listami bazalky.
Dobrú chuť k pikantným špagetám!