Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

Tu je jednoduchý a chutný recept na cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou:

Potrebné suroviny:

  • 250 gramov cestovín (penne, fusilli alebo špagety)
  • 200 gramov čerstvých húb (šampiňóny, hlivy, alebo huby podľa vlastného výberu)
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mletý čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

Postup:

  1. Varte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vriacej vode. Keď sú cestoviny al dente, scedte ich a nechajte bokom.
  2. V panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak a orestujte ich dozlatova.
  3. Pridajte na plátky nakrájané huby do panvice a orestujte ich spolu s cibuľkou a cesnakom, až kým nezmäknú a neztmavnú.
  4. Pridajte uvarené cestoviny do panvice s hubami a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte teplé a ak chcete, posypte cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou čerstvo strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

 

2)

Cestoviny sú obľúbeným jedlom, ktoré sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. V dnešnom recepte sa zameriame na kombináciu chutných húb a sviežej jarnej cibuľky. Tento jednoduchý recept je ideálny na rýchly obed alebo večeru, ktorú si zamiluje celá rodina. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako si ich pripraviť.

Ingrediencie

Na prípravu originálnych cestovín s hubami a jarnou cibuľkou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo linguine)
  • 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo portobello)
  • 4 – 5 stoniek jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

Postup prípravy

1. V hrnci priveďte vodu do varu a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a nechajte chvíľu odkvapkať.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Rýchlo ho opečte, aby sa uvoľnila jeho aróma, ale dávajte pozor, aby nezhnedol.

3. Pridajte nakrájané huby a opekajte ich na strednej teplote, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom primiešajte nakrájanú jarnú cibuľku.

4. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené a jarná cibuľka zjemní, pridajte uvarené cestoviny. Posypte všetko soľou a čiernym korením podľa chuti a dôkladne premiešajte.

5. Podávajte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a užívajte si chutný a jednoduchý pokrm!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *