Plnka do kuracieho mäsa s hubami je skvelým spôsobom, ako spraviť chutné a sýte jedlo. Tu je jednoduchý recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia (mleté)
– 200 g hubiek (napríklad šampiňóny)
– 1 cibula
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 4 lyžice strúhlanej žemle
– 2 lyžice masla
– soľ, korenie, mletá sladká paprika podľa chuti

 

Plnka do kuraťa s hubami

Postup:

1. Najskôr si pripravíme plnku. Hubky očistíme a nasekáme na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.

2. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa začnú zlatisto opekať. Pridáme nasekané huby a opekáme ich ešte pár minút, kým neodparia prebytočnú vodu.

3. Vo veľkej miske zmiešame mleté kuracie mäso, vajcia, strúhanku, soľ, korenie a papriku. Pridáme aj opečené huby s cibuľou a cesnakom. Všetko dôkladne premiešame, aby sa zmes spojila.

4. Kuracie prsia si pripravíme tak, že ich rozrežeme na polovicu, tak aby vznikli tenké plátky mäsa. Na každý plátok rozotrieme časť plnky, a potom ich pevne zvinieme a pripevníme pomocou špajli.

5. Plnené kuracie rolády dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nie sú vnútri pekne prepečené.

6. Hotové rolády môžeme podávať s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým pyré alebo ryžou. Môžeme ich aj ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravená plnka do kuracieho mäsa s hubami je výborná voľbou pre všetkých milovníkov kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *