Príprava zaváraných húb v sladkokyslom náleve je veľmi jednoduchá. Tu je slovenský recept:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napr. žampiónov)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml octu (biely alebo jablčný)
  • 250 ml vody
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 10 kňazských korení
  • 5 korenií allspice
  • 1 bobkový list

 

Zavárané huby v sladkokyslom náleve

Postup:

  1. Huby očistite a opláchnite.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
  3. V hrnci zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ, kňazské korenie, korenie allspice a bobkový list. Zohrejte a premiešajte, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia.
  4. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak do zaváracieho nálevu a nechajte ho prebublávať 5 minút.
  5. Pridajte huby do nálevu a nechajte ich variť asi 10 minút, alebo kým nezmäknú.
  6. Uložte zavárané huby do vriacej sklenenej nádoby a zakryte ju.
  7. Nechajte zavárané huby vychladnúť v náleve a potom ich môžete skladovať v chladničke.

Teraz máte vynikajúce zavárané huby v sladkokyslom náleve! Môžete ich použiť ako prísadu do jedál alebo si ich vychutnať ako samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *