Hubová polievka z baranej hlavy je tradičnou jedlom v mnohých kultúrach. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 baraní hlava
- 500 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 lyžica masla
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobenie
Hubová polievka z baranej hlávky
Postup:
- Na začiatok umyte baraniu hlavu a dajte ju do hrnca s dostatočným množstvom vody. Varíme ju na miernom ohni približne 2-3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a oddeluje sa od kostí.
- Potom vysypte mäso z hrnce a nechajte ho vychladnúť. Vývar preceďte cez jemné sitko a odložte ho na stranu.
- Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, cesnak, huby, mrkvu a zemiaky. Orestujte ich asi 5-7 minút, kým sa zjemnia.
- Pridajte vývar z baranej hlavy do hrnca a pridajte doň aj orestovanú zeleninu.
- Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Varíme polievku ešte približne 20-30 minút, kým sa zelenina uvári.
Podávajte polievku horúcu, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!