Hubová polievka z baranej hlávky

Hubová polievka z baranej hlavy je tradičnou jedlom v mnohých kultúrach. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 baraní hlava
  • 500 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hubová polievka z baranej hlávky

Postup:

  1. Na začiatok umyte baraniu hlavu a dajte ju do hrnca s dostatočným množstvom vody. Varíme ju na miernom ohni približne 2-3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a oddeluje sa od kostí.
  2. Potom vysypte mäso z hrnce a nechajte ho vychladnúť. Vývar preceďte cez jemné sitko a odložte ho na stranu.
  3. Huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
  4. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, cesnak, huby, mrkvu a zemiaky. Orestujte ich asi 5-7 minút, kým sa zjemnia.
  5. Pridajte vývar z baranej hlavy do hrnca a pridajte doň aj orestovanú zeleninu.
  6. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  7. Varíme polievku ešte približne 20-30 minút, kým sa zelenina uvári.

Podávajte polievku horúcu, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *