Hubová polievka - Varecha

Pre chú hubovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých húb (napr. žampiony, hlivu, hríby)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica hladkej múky (opcionálne)

 

Hubová polievka – Varecha

Postup:

  1. Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte jemne.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezarumenejú.
  3. Pridajte nakrájané huby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým sa spracujú a neuvolnia vodu.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť asi 15 – 20 minút, kým huby zmäknú.
  5. Ak chcete, aby bola polievka hustšia, môžete pridať lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania varíte ešte pár minút.
  6. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Servírujte horúcu polievku posypanú posekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *