Tu máš recept na kuraciu polievku so sezamovým olejom (Ma Yo Gi Ton):
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (preferované prsia)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice rybieho alebo ankiového prachu (facultative)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- korenie podľa chuti (napr. koriander alebo pažítka) na ozdobenie
Kuracia polievka so sezamovým olejom (Ma Yo Gi Ton)
Postup:
- Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky alebo malé kúsky.
- Na panvici s vysokými okrajmi zohrejeme sezamový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme dozlatista.
- Prilejeme kurací vývar a necháme zovrieť.
- Pridajme sójovú omáčku a rybi prach (facultative), premiešame a necháme variť asi 15 minút, alebo kým je mäso reťazové a mäkké.
- Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávame horúcu. Môže sa posypať ďalším korením a ozdobiť napríklad čerstvým koriandrom alebo pažítkou.
Dobrú chuť!