Kyslá hríbová polievka

Kyslá hríbová polievk, ktorú pripravujem čoraz častejšie.

Suroviny:

  • 500 g kyslých húb
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 konský reťazec sušenej húb (voliteľné)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kyslá hríbová polievka

Postup:

  1. Kyslé huby dôkladne prepláchnite a namočte na niekoľko hodín do vody. Následne ich opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prípadnú piesok.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a cibuľu nakrájanú na jemné kúsky orestujte do sklovita.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlenový koreň a cesnak. Pokračujte v pečení, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Potom pridajte nakrájané kyslé huby a pokračujte v pečení, kým voda odparí a huby sa zjemnia.
  5. Do hrnca pridajte zemiaky nakrájané na kocky a mletú sladkú papriku. Pridajte vodu a skonzumujte do varu.
  6. Po varu znížte teplotu a nechajte polievku varí na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa zemiaky uvária.
  7. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  8. Hotovú polievku podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *