Ingrediencie:
– 1 veľká tekvica (asi 1 kg)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Najlepšia tekvicová polievka

Postup:
1. Tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kocky. Odstráňte semienka a vlákna.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kúsky.
3. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Pór umyte a nakrájajte na tenké kolieska.
4. Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Pridajte cibuľu, cesnak a pór a orestujte ich dozlatista.
5. Potom pridajte na panvicu tekvicu, mrkvu a zemiaky. Orestujte ich pár minút spolu s ostatnými zložkami.
6. Zalejte zeleninovým vývarom a dobre premiešajte. Privedte k varu a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa zelenina zmäkne.
7. Zmiešajte polievku ručným mixérom, až kým nebude hladká. Ak chcete hrubšiu polievku, môžete nechať pár kúskov zeleniny.
8. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Varíte ešte 5 minút, aby sa dochutila.
9. Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *