Francúzska krémová cesnaková polievka

Tu máte recept na francúzsku krémovú česnakovú polievku:

Suroviny:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké cibule
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Francúzska krémová cesnaková polievka

Postup:

  1. Cesnak a cibuľu ošúpte a jemne nakrájajte.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujte cesnak a cibuľu, kým nebudú mäkké a priesvitné.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Variť až kým zemiaky nebudú mäkké.
  5. Polievku odstavte z ohňa a nechajte ju vychladnúť.
  6. Pomocou mixéra alebo mixéru rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
  7. Vráťte polievku do hrnca, pridajte smotanu na šľahanie a zmiešajte do hladka.
  8. Ochutnajte soľou a korením a pridajte podľa potreby.
  9. Po zohriatí podávajte polievku do misky a jednotlivé porcie ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *