Plnka do kačice je jednoduchá, no chutná náplň, ktorá dodá mäsu kačice dokonalú chuť. Tu je recept na plnku do kačice v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g pečených gaštanov
– 50 g hríbov (sušené alebo čerstvé)
– 2 lyžice masla
– 1 lyžičku sušenej majoránky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 vajce

Plnka do kačice recepty

Postup:
1. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.
2. Hríby nakrájame na malé kúsky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu dozlatista.
4. Pridáme hríby a dusíme ich, kým zmäknú.
5. Pridáme opečené gaštany, sušenú majoránku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a dusíme ešte približne 5 minút.
6. Necháme zmes vychladnúť.
7. Do vychladnutého mixu pridáme vajce a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili dohromady.
8. Plnku použijeme na naplnenie kačice podľa osobnej preferencie – môžeme ju vložiť medzi kožu a mäso alebo ju vložiť do vnútra kačice.

Táto plnka je dokonalým doplnkom ku kačaciemu mäsu a dodá mu bohatú a výraznú chuť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *