Bryndzové halušky zo špaľdovej múky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje jednoducho a rýchlo. Táto verzia receptu používa špaľdovú múku namiesto klasického pšeničného cesta, čo dodáva jedlu zaujímavú chuť a textúru. Bryndza, slanina a vajíčka sa obvykle pridávajú do halušiek, vytvárajúc vynikajúci jedálny zážitok pre všetkých milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne.
Suroviny:
– 200 g spaldovej múky
– 200 g bryndze
– 2 vajcia
– soľ
– maslo na opraženie
Bryndzové halušky zo špaľdovej múky
Postup:
1. Na začiatok si pripravíme cesto. Do misy si preosia spaldovú múku a pridáme soľ. Následne do múky pridáme 2 rozšľahané vajcia a vypracujeme cesto.
2. Cesto necháme odpočívať aspoň 15 minút.
3. V hrnci si prichystáme vodu na varenie halušiek a osolíme ju.
4. Keď voda začne variť, formujeme z cesta malé guľky a vkladáme ich do vriacej vody. Halušky varíme do momentu, kým nevyplávajú na povrch.
5. Varé halušky z vody zoberieme a necháme odkvapkať.
6. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú bryndzu. Počkáme, kým sa bryndza rozpustí a vytvorí hustú omáčku.
7. Nakoniec pridáme varé halušky do omáčky a dobre premiešame.
8. Hotové bryndzové halušky podávame hneď, môžeme posypať jemne nasekanou petržlenovou vňatkou. Dobrú chuť!