Na prípravu kuracieho soté do zemiakovej placky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500g kuracieho mäsa
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– soľ, korenie, cesnakový prášok, sladká paprika
– olej na smaženie

 

Kuracie soté do zemiakovej placky

Postup prípravy:
1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezance a osolte.
2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Pridajte nakrájanú papriku a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho dozlatista.
5. Počas orestovania mäsa pridajte korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku podľa chuti.
6. Zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemné strúhadlo.
7. V ďalšej panvici rozohrejte trochu oleja a rozotrite do tvaru placky na zemiakoch.
8. Do vzniknutej zemiakovej placky nalejte pripravené kuracie soté a rozotrite ho po celej ploche zemiakov.
9. Smažte dozlatista z oboch strán.
10. Podávajte ešte teplé posypané nasekanou zelenou petržlenov a prípadne šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *