Tu máte recept na zemiakovú kašu:
Suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 liter vody
- 1 čajová lyžička soli
- 50 g masla
- 200 ml mlieka
Zemiaková kaša recept
Postup:
- Zemiaky očistíme, opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.
- Do hrnca pridáme vodu a soľ a necháme ju prevrieť.
- Pridáme nakrájané zemiaky do vriacej vody a varíme ich, kým sa neuvária do mäkka.
- Vodu z varených zemiakov scedíme, ale nevylievame ju.
- Zemiaky prelisujeme cez strúhadlo, pridáme maslo a zahrejeme na miernom ohni.
- Postupne pridávame mlieko, premiešame a varíme na miernom ohni ešte asi 5 minút.
- Kašu dochutíme podľa chuti soľou a podávame teplú.
Dobrú chuť!