Pečené bravčové mäso s cviklou a medovou glazúrou

Pečené bravčové mäso s cviklou a medovou glazúrou.

Ingrediencie:

Pre mäso:

  • 500 g bravčového mäsa (plece, panenka alebo kurčaťa), nakrájaného na plátky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Pre cviklu:

  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané a nastrúhané
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (na ozdobu)

 

Pečené bravčové mäso s cviklou a medovou glazúrou

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Nastrúhané cvikly vložte do hrnca, pridajte med, maslo, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Orestujte na strednom ohni, kým sa cvikla zmäkne a glazúra sa dobre spojí.
  3. Mäso nakrájajte na plátky a osolte, okoreňte podľa chuti.
  4. Na panvici zohrejte olivový olej. Opečte mäso z oboch strán do zlatista. Mäso by malo byť vnútri šťavnaté a dobre prepečené.
  5. Vyklopte opečené mäso na tanier a nechajte ho chvíľu odpočinúť.
  6. Nastrúhané cvikly podávajte ako prílohu k pečenému mäsu. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu.
  7. Tento pokrm je ideálny na podávanie s hnedou ryžou alebo zemiakovým pyré.

Toto pečené bravčové mäso s cviklou a medovým glazúrom je kombináciou výraznej chute mäsa s osviežujúcou sladkosťou cvikly a medu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *