Zemiaková placka s bryndzou

Zemiaková placka s bryndzou.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Maslo alebo olej na pečenie
  • 150 – 200 g bryndze

 

Zemiaková placka s bryndzou

  1. V miske zmiešajte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, vajcia a hladkú múku. Dôkladne premiešajte.
  2. Osolte a okoreňte cesto podľa chuti.
  3. Rozohrejte maslo alebo olej na panvici na strednom ohni.
  4. Na panvicu dávajte placky z cesta, ktoré vytvarujete lyžicou alebo rukami. Placky by mali byť hrubé asi 1 cm.
  5. Placky opečte z oboch strán, kým sa nezohnednú a nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  6. Po upečení placky vyberte z panvice a nechajte ich na papierovom uteráku, aby sa nadbytočný tuk vsiakol.
  7. Podávajte placky posypané drobno nasekanou bryndzou. Podľa chuti môžete pridať aj trochu strúhanej slaniny alebo nasekaného kôprového lístka.

Zemiaková placka s bryndzou je skvelým príkladom jednoduchého a chutného slovenského pokrmu, ktorý spojuje klasické slovenské chute – zemiaky a bryndzu.

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Lena píše:

    Tak tieto s bryndzou sú ešte oveľa lepšie, ako tie klasické.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *