Sviečková bez smotany

Sviečková bez smotany? Áno dá sa pripraviť aj bez smotany či mlieka. Stačí len dodržiavať pár krokov.
Ide o tradičné České jedlo, “českou svíčkovu”. Dnes sa spoločne do sýta najeme s tohto gurmánskoho zážitku.

Na prípravu sviečkovej bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 600g sviečkovej hovädzej čerstvej šunky
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 PL hladkej múky
– 1 PL paradajkového pretlaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– bobkový list
– škorica
– olej

 

Sviečková bez smotany

Postup:

1. Sviečkovú nakrájajte na tenké plátky a jemne ju odkrojte.
2. Na panvici si rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a očistenú a nakrájanú zeleninu.
3. Pridajte maso, osolte, okoreňte a za stáleho miešania zatiahnite vodou tak, aby bolo dostatočne zaliate.
4. Po zovretí pokryte panvicu viečkom.
5. V druhej panvici si pripravte zápražku z hladkej múky a oleja, pridajte škorice a jemne prepražte.
6. Dochutite a zpracované mäso podlejte paradajkovým pretlakom.
7. Pridajte zápražku a premiešajte.
8. Nechajte ešte chvíľu povariť, aby sa všetky chute prepojili.

Podávajte so zemiakovými knedľami a nakyslou smotanou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *