Šťavnatý čokoládový koláč s jablkami

RÝCHLY JABLKOVÝ KOLÁČIK ???????? S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU ???? | CESMINAZ

 

 

Šťavnatý čokoládový koláč s jablkami

  • 200 g horké čokolády
  • 150 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 jablká
  • 100 g mletých orechov (podľa chuti)

Postup:

  1. Najskôr rozohrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie, ktorú vyložte papierom na pečenie.
  2. V malom hrnci rozohrejte na miernom ohni horúcu čokoládu s maslom, kým sa úplne nerozpustia a vznikne hladká hmota. Potom odstavte a nechajte chvíľku vychladnúť.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte cukor a vajcia, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu. Postupne pridajte rozpustenú čokoládu s maslom a dôkladne premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a soľ. Opäť dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Jablká ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Pridajte ich do cesta a opatrne premiešajte, aby sa jablká rovnomerne rozložili.
  6. Nakoniec pridajte do cesta mleté orechy a znovu premiešajte.
  7. Pripravené cesto nalejte do formy a vyrovnajte povrch.
  8. Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45–50 minút, alebo kým nie je na špičke noža suchá. Nezabudnite pravidelne skontrolovať.
  9. Hotový koláč nechajte vychladnúť v forme a potom ho podávajte pri izbovej teplote.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *