Nemecké halušky

Halušky sú jedným z najobľúbenejších jedál na Slovensku a v celom stredoeurópskom regióne. Existuje mnoho variantov tohto jedla, avšak jednou z najznámejších a najchuťovejších je nemecká verzia halušiek. Tieto halušky sa vyznačujú svojou robustnou chuťou a jednoduchým prípravným postupom. Ak máte radi bohaté a chutné jedlá, nemecké halušky sú pre vás ideálnou voľbou.

Na prípravu nemeckých halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– slanina
– cibuľa
– smotana na dochutenie

Postup prípravy týchto chutných halušiek je veľmi jednoduchý. Najprv si uvarte zemiaky vo vriacej vode, potom ich ošúpte a rozdrviť na kašu. Do zemiakovej kaše pridajte múku, vajce a soľ a premiešajte, kým nedostanete hladké cesto. Z cesta vytvarujte malé gulky, ktoré následne uvaríte vo vriacej vode.

Medzitým si nakrájajte slaninu a cibuľu a orestujte na panvici. Uvarené halušky zalejte touto zmesou a podávajte s plátkom smotany na dochutenie.

Nech sa vám darí v príprave týchto skvelých nemeckých halušiek a prajeme vám dobrú chuť!

 

 

 

Nemecké halušky

Nemecké halušky s kyslou kapustou sú tradičným nemeckým jedlom, ktoré sa pripravuje z veľkých zemiakových halušiek a kyslej kapusty. Tu je recept:

Ingrediencie:
– 1 kg zemiakov
– 500 g kyslej kapusty
– 200 g slaniny
– 1 cibuľa
– soľ a korenie podľa chuti
– majoránka

Postup:
1. Zemiaky olúpeme, nastrúhame na hrubej strúhadle a vypracujeme z nich halušky. Varíme ich vo vriacej osolenej vode do mäkkosti.
2. Kyslú kapustu prepláchneme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
3. Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici. Pridáme pokrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.
4. Pridáme kyslú kapustu a dusíme ju spolu asi 20 minút. Podlievame vodou, pridávame korenie a majoránku podľa chuti.
5. Do uvarených halušiek pridáme dusenú kyslú kapustu s slaninou a dôkladne premiešame.
6. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *