Pečené bravčové rebierka v rúre

Pečené bravčové rebierka v rúre inak. Môžete si ním dať marinádu z medu a chilli alebo len tak zemiaky.

Najlepšie sú tie ak ich pomalý pečiete. Ono aj tak musíte dlho piecť rebierka. Dobre ich osolte, dobre ich okorente obalte do alboalu a pečte. Nezabudnite dať vodu do pekáča pod mäso, aby ste mali mäkké a lahodné mäso. Toto je základ priatelia.

Pečené bravčové rebierka v rúre

Dbajte na to aby ste vaše bravčové rebierka nevysušili. Môžete ich zabalť, alebo častejšie podlievať vodou prípradne troškou vývaru. Ale voda je lepšia. Nezabudnite ich zakryť, to je hádam to najlepšie, čo môžete spraviť. A hlavne pomaly piecť s dávkou trpezlivosti. To je to najdôležitejšie pri tomto recepte. A na konci poriadne zapiecť nech mäsko chrumká.

Na prípravu pečených bravčových rebierok v rúre budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bravčových rebierok
– soľ a čierne korenie
– olivový olej
– cesnakový prášok
– rasca

Postup prípravy:

1. Rebierka si dobre očistite a osušte papierovou utierkou.

2. V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok a rascu. Potom jemne potrite túto zmesou rebierka z oboch strán.

3. Rebierka uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pridajte trochu olivového oleja.

4. Vložte plech do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte rebierka asi 30 – 40 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté.

5. Ak chcete, môžete rebierka servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a zeleninou.

Po nasledovaní tohto receptu si môžete vychutnať lahodné pečené bravčové rebierka, ktoré sa určite stanú obľúbeným jedlom vo vašej rodine. Dobrú chuť!

 

Pečené bravčové rebierka v rúre - 2

2) Pečené bravčové rebierka v rúre

Na pečené bravčové rebierka v rúre budeme potrebovať:
– 1 kg bravčových rebierok
– soľ
– čierne korenie
– cesnak
– olej
– trochu vody

Postup:
1. Rebiere si dobre opláchneme pod tečúcou vodou a necháme ich odkvapkať.
2. Na plech dáme papier na pečenie.
3. Rebiere osolíme, okoreníme a potrieme rozdrvem cesnakom.
4. Na plech pridáme trochu oleja a vody.
5. Rebiere položíme na plech a zabalíme do papiera na pečenie.
6. Plech s rebierkami dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov.
7. Pečieme približne 1,5 hodiny, prípadne do zlatista.
8. Po upečení rebierka môžeme ešte poliať šťavou, ktorá zostala na plechu.

Podávame s vareným zemiakovým šalátom alebo s čerstvou zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!

 

Vyskúšajte aj video.

Bravčové rebrá v rúre ‼️ skvelý recept, ktory si zamilujete

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice medu alebo javorového sirupu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica jablkového octu (alebo balzamikového ocotu)
  • 1 lyžička údenej papriky (voľiteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného oregána (voľiteľné)
  • 1 lyžička chili prášku (ak máte radi štipľavé)
  • Olivový olej na potretie

Postup:

  1. Príprava rebierok:
    • Rybárske rebrá umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovým utierkom. Odstráňte z nich prípadný prebytočný tuk a membránu na zadnej strane, aby sa marináda lepšie vsiakla.
  2. Príprava marinády:
    • V miske zmiešajte rozdrvený cesnak, med (alebo javorový sirup), sójovú omáčku, horčicu, jablkový ocot, údenú papriku, soľ, čierne korenie, oregáno a chili prášok. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, aby ste vytvorili hladkú marinádu.
  3. Marinovanie:
    • Bravčové rebierka dôkladne potrite marinádou a nechajte ich odležať aspoň 1 hodinu. Ideálne by to malo byť aj cez noc v chladničke, aby sa chute lepšie prepojili.
  4. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 150 °C. Uložte marinované rebierka do pekáča, ktorý ste predtým vymazali olivovým olejom. Zakryte pekáč alobalom a pečte v predhriatej rúre 2 až 2,5 hodiny.
  5. Grilovanie:
    • Po uplynutí času pečenia odstráňte alobal a zvýšte teplotu rúry na 200 °C. Pečte ďalších 20-30 minút, aby sa rebierka pekne opražili a získali zlatohnedú farbu. V priebehu tejto doby ich môžete opäť potrieť zvyšnou marinádou, ak chcete.
  6. Podávanie:
    • Po upečení nechajte rebierka chvíľu odpočinúť, potom ich nakrájajte na porcie. Môžete ich podávať s čerstvým chlebom, šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Lily píše:

    Pečené bravčové rebierka v rúre sú vážne najlepšie aké som našla.
    Ďakujem krásne Lucia.

  2. Mim píše:

    Vážne skvelé.
    Ďakujem krásne. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *