Vynikajúci hovädzí stroganov suhorkami chutný receptík? Ako som ho pripravila ja?
Každy z nás miluje skvelé a chutné jedlá, ktoré nás o to viac zasýtia. Dnes som si pre vás pripravila môj recept na vyníkajúce hovädzie stroganov.
Je to môj vlastný chutní receptík, ktorý často varím doma a moje okolie si ho vždy chváli, tak verím že bude chutiť aj vám. Jeto ľahký recept ktorý zvládne každý milovník dobrého jedla. Poďte spolu s nami pripraviť toto jedlo a za menej ako 40 minút máte chutné jedlo pre celú rodinu.
Hovädzí stroganov s uhorkami
Recept na hovädzí stroganov s uhorkami je skvelou voľbou pre milovníkov chutných jedál. Toto jedlo je považované za klasiku v mnohých kuchyniach a má bohatú chuť, ktorú oceníte.
Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzího roštěnca)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g žampionov
- 2 uhorky nakladané
- 250 ml smotany na varenie (12% tuku)
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica horčičného prášku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- štipka cukru
- olej na smaženie
Postup:
- Mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Žampiony očistite a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájané uhorky vložte do misy.
- Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridajte mäso a orestujte ho z každej strany dozlatista.
- Pridajte žampiony a dusťte ich spolu s mäsom asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie, horčicu a horčičný prášok. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým omáčka zhustne. Podľa chuti pridajte soľ, korenie a štipku cukru.
- Nakoniec pridajte nakladané uhorky a nechajte jedlo prevrieť ešte pár minút.
- Podávajte s uvarenou ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Tento recept vám umožní vychutnať si vynikajúci hovädzí stroganov s uhorkami. Verím, že sa vám bude páčiť. Dobrú chuť!