Jedným zo skvelých jedál, ktoré môžete pripraviť s bravčovým mäsom, je bravčové soté so smotanovou omáčkou. Tu je jednoduchý a chutný recept:
Bravčové soté so smotanovou omáčkou
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (najlepšie plecia)
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané bravčové mäso a za stáleho miešania ho orestujte z každej strany. Mäso by malo byť vnútri mäkké a dozlatista.
- Znížte teplotu na nízky stupeň a pridajte smotanu na varenie. Za občasného miešania nechajte omáčku zahustnúť a vylúhovať chutné arómy.
- Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Ak je potrebné, pridajte viac korenia.
- Podávajte bravčové soté so smotanovou omáčkou s dusenou ryžou alebo praženým zemiakovým pyré. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto jednoduchom, no chutnom pokrmu! Bon appétit!