Bravčové karé so smotanovou omáčkou

Jedným zo skvelých jedál, ktoré môžete pripraviť s bravčovým mäsom, je bravčové soté so smotanovou omáčkou. Tu je jednoduchý a chutný recept:

Bravčové soté so smotanovou omáčkou

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie plecia)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané bravčové mäso a za stáleho miešania ho orestujte z každej strany. Mäso by malo byť vnútri mäkké a dozlatista.
  3. Znížte teplotu na nízky stupeň a pridajte smotanu na varenie. Za občasného miešania nechajte omáčku zahustnúť a vylúhovať chutné arómy.
  4. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Ak je potrebné, pridajte viac korenia.
  5. Podávajte bravčové soté so smotanovou omáčkou s dusenou ryžou alebo praženým zemiakovým pyré. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jednoduchom, no chutnom pokrmu! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *