Stavnate kuracie maso je jednoducho pripravit, stačí dodržať pár jednoduchých krokov. Tu je recept na šťavnaté kuracie mäso po slovensky:

Potrebujete:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– bylinky (napríklad tymián, mäta)
– olivový olej
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 paradajky
– 1 pohár kuracieho vývaru

 

Ako pripraviť šťavnaté kuracie mäso?

Postup:
1. Kuracie prsia si najprv dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou.
2. Prsia osolte, okoreňte mletým čiernym korením a posypte najemno nasekanými bylinkami.
3. Na panvici si zohrejte olivový olej a na ňom opečte prsia z oboch strán, až budú zlatisté.
4. Prsia presuňte do pekáča a pridajte na ne nakrájaný cesnak, cibuľu a paradajky.
5. Pekáč si dajte na 180 °C teplotu a mäso pečte asi 20 minút.
6. Po upečení pridajte kurací vývar do pekáča a nechajte mäso odpočívať ešte 10 minút.
7. Podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *