Pečenové halušky z bravčovej pečene

Pečenové halušky z bravčovej pečene sú jedným z jedál, ktoré potešia vaších známych. Tento jednoduchý a chutný recept si získal srdcia mnohých gurmánov a určite si zaslúži miesto aj na vašom jedálnom lístku.

Na prípravu tejto lahôdky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500g bravčovej pečene
– 500g zemiakov
– 1 cibuľa
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na opékanie

Bravčovú pečeň najprv očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ju osolíme, okoreníme a necháme odpočívať aspoň 30 minút.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.

Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú bravčovú pečeň a opečieme z každej strany dozlatista.

Potom pridáme uvarené zemiaky a všetko spolu dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Nakoniec podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami alebo štipkou mletého korenia. Vo chvíli, keď ochutnáte túto pochúťku, určite si uvedomíte, prečo sa pečenové halušky z bravčovej pečene stali vyhľadávaným pokrmom mnohých gurmánov. Dobrú chuť!

 

Pečenové halušky z bravčovej pečene

Suroviny:
– 300 g bravčové pečene
– 1 cibuľa
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– mleté čierne korenie
– olej na smaženie

Postup:
1. Bravčovú pečeň nakrájame na malé kocky a cibuľu jemno nasekáme.
2. Na panvici s trochou oleja orestujeme nakrájanú pečeň a cibuľu.
3. V mise zmiešame múku, vajce, soľ, mleté čierne korenie a vodu, aby vzniklo cesto.
4. Do vytvoreného cesta pridáme orestovanú pečeň s cibuľou a premiešame.
5. V hrnci s vriacou osolenou vodou formujeme halušky zo cesta a pečene.
6. Varíme do chvíle, kým halušky nevynoria na povrch.
7. Potom ich scedíme a podávame.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *