Potrebujete:
– 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 3 plátky bielej alebo toastovej buďky
– 1 dl mlieka
– 2 lyžice strúhanky
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie
Plnka do jahňaťa
Postup:
1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do mixéra alebo mlynčeka na mäso. Mixujte až kým nezískate jemné mäsové kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a cesnak pretlačte alebo nakrájajte.
3. V miske zmiešajte mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, namočenú a vyžmýkanú buďku, mlieko, strúhanku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte.
4. Z vzniklej zmesi formujte menšie plnené rizoto s jahňacím mäsom. Ak vám zmes príliš lepí, môžete si ruky pred formovaním rizotov namastiť olejom.
5. Panvicu rovnomerne zahrejte a do nej nalejte olej.
6. Prvý plnený rizoto položte do rozohriatej panvice. Smažte z oboch strán, až kým nebudú mäsové štítky pekne hnedé a dohromady upečené.
7. Vyberajte rizoto na tanier a pokračujte rovnakým spôsobom so zvyšnými kúskami.
8. Podávajte s hranolkami alebo dusenou zeleninou podľa chuti.
Dobrú chuť!