Pecené hovädzie mäso je obľúbenou pochúťkou mnohých ľudí. Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť chutné a šťavnaté pecené hovädzie. Jedným z najobľúbenejších receptov je pecené hovädzie na plátke so zeleninou.

Na prípravu peceného hovädzieho na plátke budete potrebovať:
– 800g hovädzieho mäsa na plátky
– 2 cibule
– 3 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 200ml hovädzieho vývaru
– soľ, korenie, rasca, majoránka
– olej na pečenie

 

Pečené hovädzie – Recepty

Postup:
1. Mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať aspoň hodinu.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji.
3. Pridáme na kolesáčiky nakrájanú mrkvu a dusíme pokým nezmäkne.
4. Na zapečenie mäsa si pripravíme hlbší pekáč, v ktorom mäso poskladáme do plátkov a medzi ne vmiešame dusenú zeleninu.
5. Pridáme hovädzí vývar, posypeme rascom a majoránkou.
6. Pečieme v rúre na 180°C približne 1,5 hodiny.

Pecené hovädzie na plátke so zeleninou je ideálnou voľbou pre rodinné večere či oslavy. Mäso je krásne mäkké a šťavnaté a lahodne prekvapí vašich hostí. Skúste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *