Potrebujeme:
– 1 kg mäsa (telecí, bravčové alebo kuracie)
– 3 lyžice oleja
– soľ, paprika, čierne korenie na dochutenie
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 3 lyžice horčice
– 1 pohár vody
Šťavnaté pečené mäso
Postup:
1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na rovnaké kusy.
2. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme na tenké krúžky nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Keď sa cibuľa zosklovatí, pridáme mäso a restujeme ho zo všetkých strán dozlatista.
4. Pridáme horčicu, soľ, papriku a korenie, zalejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 1-2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
5. Podávame horúce so zemiakovou kaší alebo cestovinami.
Dobrú chuť!