Potrebujeme:
– 1 celé kuracie prsie
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička cesnaku v prášku
– 1 lyžička tymiánu
– 1 lyžička rascepu (optionálne)
Plnka do pečeného kuraťa
Postup:
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
2. V malom mise zmiešajte olivový olej, soľ, papriku, cesnak a tymián. Ak chcete, pridajte aj rascepu pre extra chuť.
3. Kuracie prsie dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom. Potom ich jemne nakrojte na povrchu.
4. Potrite prsia pripravenou zmesou z oboch strán a dôkladne ich premasírujte, aby sa dochutiť mohli aj vnútorné časti mäsa.
5. Pekač vyložte papierom na pečenie a naň položte prsia.
6. Pecte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je úplne prepečené.
7. Po upečení nechajte prsia chvíľu odpočívať pred servírovaním. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo ich použiť do šalátov, sendvičov či wrapov.
8. Dobrú chuť!