Potrebujeme:
– 1 celé kuracie prsie
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička cesnaku v prášku
– 1 lyžička tymiánu
– 1 lyžička rascepu (optionálne)

 

Plnka do pečeného kuraťa

Postup:

1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

2. V malom mise zmiešajte olivový olej, soľ, papriku, cesnak a tymián. Ak chcete, pridajte aj rascepu pre extra chuť.

3. Kuracie prsie dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom. Potom ich jemne nakrojte na povrchu.

4. Potrite prsia pripravenou zmesou z oboch strán a dôkladne ich premasírujte, aby sa dochutiť mohli aj vnútorné časti mäsa.

5. Pekač vyložte papierom na pečenie a naň položte prsia.

6. Pecte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je úplne prepečené.

7. Po upečení nechajte prsia chvíľu odpočívať pred servírovaním. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo ich použiť do šalátov, sendvičov či wrapov.

8. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *