Na prípravu polevy z čokolády potrebujeme:
– 200 g čokolády na varenie
– 100 g masla
– 2 lyžice cukru
– 100 ml smotany na šľahanie
Poleva z čokolády
Postup:
1. Čokoládu na varenie nalomte na menšie kúsky a dajte do misky.
2. Na nízkej teplote si rozpustite maslo v hrnci.
3. Do rozpusteného masla pridajte cukor a smotanu na šľahanie. Všetko dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
4. Maslovú zmes nalejte na čokoládu a za stáleho miešania nechajte čokoládu rozpustiť.
5. Keď je čokoláda dokonale rozpustená a hladká, poleva je hotová.
6. Polevou môžete ozdobiť koláče, zákusky, torty či muffiny. Stačí ju jednoducho naliať na vrch pečiva a nechať stuhnúť.
Takto pripravenú polevu z čokolády si môžete vychutnať samotnú alebo ju použiť na ozdobenie svojich obľúbených dezertov. Dobrú chuť!