Na prípravu plnky do kuraťa s pečienkou budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 2 kusy kuracieho mäsa na plnenie
– 200 g kuracej pečienky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 3 plátky vychladnutej veky
– soľ
– mleté čierne korenie
– mletá sladká paprika
– rastlinný olej na smaženie

 

Plnka do kuraťa s pečienkou recept

Postup:

1. Kuracie mäso si umyjeme a osušíme kuchynským papierom. Prekrojíme ho po celej dĺžke, ale tak, aby malo pečené kura dole menej pečenky. Bude to lepšie na plnenie.

2. Kuraciu pečienku si očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame najemno.

3. V panvici rozohrejeme trochu oleja a na ňom restujeme cibuľu, kým sa nám nestane sklovitá.

4. Pridáme kuraciu pečienku a pokračujeme v restovaní tak, aby pečienka bola dobre prepečená. V prípade potreby môžeme pridávať olej.

5. Keď je pečienka hotová, pridáme nakrájaný cesnak a štipku mletej sladkej papriky. Do všetkého premiešame.

6. Veku namočíme do vody, aby zmäkla. Potom ju tak veľmi rozohrejeme a premiešame s pečenou pečienkou.

7. Vajcia rozšľaháme, pridáme do pečenky a dobre premiešame. Môžeme pridávať soľ a čierne korenie podľa chuti.

8. Vzniknutou plnkou naplníme kuracie mäso. Ak je potreba, môžeme použiť špáradlo na zaviazanie mäsa. Prebytočnú plnku môžeme použiť pri príprave náplní do pirohov alebo šišiek.

9. Mäso dáme na vymastený pekáč alebo plech a vložíme do vyhriatej rúry. Piečeme na 180 stupňov asi 30 až 40 minút, pokiaľ sa mäso dobre neprepečie.

10. Po upečení necháme mäso chvíľku odstáť a potom podávame s prílohou podľa vlastnej chuti. Môže to byť zemiaková kaša, ryža alebo šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *