Ak chcete pripraviť dusenú pečeň v kôprovej omáčke, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g telecej pečene (najlepšie jahňacie, ale môžete použiť aj inú)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 plné lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 strúčiky mletých koreňov petržlenovej vňate
  • 2 vetvičky tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

 Dusená pečienka v kôprovej omáčke

Postup:

  1. Pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte ju.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho dajte na stranu.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Do panvice s olejom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujte ich do zmäknutia.
  4. Pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, aby sa odstránila surová chuť.
  5. Postupne prilievajte hovädzí vývar a červené víno. Po každom prilevaní nechajte omáčku dobre premiešať a zahustiť.
  6. Do omáčky pridajte mleté korene petržlenovej vňate, tymián a mäso. Premiešajte tak, aby pečeň bola pokrytá omáčkou.
  7. Dusenie začnite pri vyššej teplote, potom znížte na strednú a nechajte mäso dusiť asi 30 – 40 minút, kým nebude pečená a mäkká.
  8. Pred podávaním posypte pečeň sviežo mletým korením a podávajte s cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúcu dusenú pečeň v kôprovej omáčke!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *