Ak chcete pripraviť dusenú pečeň v kôprovej omáčke, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g telecej pečene (najlepšie jahňacie, ale môžete použiť aj inú)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 plné lyžice hladkej múky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 strúčiky mletých koreňov petržlenovej vňate
- 2 vetvičky tymiánu
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Dusená pečienka v kôprovej omáčke
Postup:
- Pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte ju.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho dajte na stranu.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Do panvice s olejom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujte ich do zmäknutia.
- Pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, aby sa odstránila surová chuť.
- Postupne prilievajte hovädzí vývar a červené víno. Po každom prilevaní nechajte omáčku dobre premiešať a zahustiť.
- Do omáčky pridajte mleté korene petržlenovej vňate, tymián a mäso. Premiešajte tak, aby pečeň bola pokrytá omáčkou.
- Dusenie začnite pri vyššej teplote, potom znížte na strednú a nechajte mäso dusiť asi 30 – 40 minút, kým nebude pečená a mäkká.
- Pred podávaním posypte pečeň sviežo mletým korením a podávajte s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúcu dusenú pečeň v kôprovej omáčke!