Určite! Tu sú pre vás dva rôzne recepty na bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi:
Recept 1:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového rebierka
- 1 veľká zelená paprika
- 2 rajčiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvé bylinky (napr. petržlen, bazalka) na ozdobenie
Postup:
- Rebierka umyte a osušte papierovým utierkou. Očistite od prípadných kožiek a tukov.
- Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
- Očistenú zelenú papriku nakrájajte na tenké pásiky a rajčiaky na plátky.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Na panvici s vyhriatým olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú sklovité.
- Pridajte bravčové rebierka a opražte ich z každej strany, až sa pekne zazlatia.
- Pridajte zelenú papriku a rajčiaky do pánvice a dusením nechajte suroviny premiešavať sa asi 5 minút, alebo kým sa paprika a rajčiaky zjemnia.
- Po uvaraní podávajte s čerstvými bylinkami ako ozdobou.
Recept 2: Bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového rebierka
- 1 veľká zelená paprika
- 2 rajčiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- 1 pohár vývaru
- čerstvé bylinky (napr. petržlen, bazalka) na ozdobenie
Postup:
- Rebierka umyte a osušte papierovým utierkou. Očistite od prípadných kožiek a tukov.
- Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
- V hrnci s vyhriatým olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklovité.
- Pridajte bravčové rebierka a opražte ich z každej strany, až sa pekne zazlatia.
- Znížte teplotu a pridajte zelenú papriku, rajčiaky, paradajkový pretlak a vývar.
- Dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu, kým sa mäso nezbaví tvrdosti a nezmäkne.
- Podávajte s čerstvými bylinkami ako ozdobou.
Týmito dvoma receptmi máte na výber, ako si pripraviť chutné bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi. Dobrú chuť!