Určite! Tu sú pre vás dva rôzne recepty na bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi:

Recept 1:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového rebierka
  • 1 veľká zelená paprika
  • 2 rajčiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen, bazalka) na ozdobenie

Postup:

  1. Rebierka umyte a osušte papierovým utierkou. Očistite od prípadných kožiek a tukov.
  2. Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
  3. Očistenú zelenú papriku nakrájajte na tenké pásiky a rajčiaky na plátky.
  4. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  5. Na panvici s vyhriatým olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú sklovité.
  6. Pridajte bravčové rebierka a opražte ich z každej strany, až sa pekne zazlatia.
  7. Pridajte zelenú papriku a rajčiaky do pánvice a dusením nechajte suroviny premiešavať sa asi 5 minút, alebo kým sa paprika a rajčiaky zjemnia.
  8. Po uvaraní podávajte s čerstvými bylinkami ako ozdobou.

Recept 2: Bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového rebierka
  • 1 veľká zelená paprika
  • 2 rajčiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 pohár vývaru
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen, bazalka) na ozdobenie

Postup:

  1. Rebierka umyte a osušte papierovým utierkou. Očistite od prípadných kožiek a tukov.
  2. Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
  3. V hrnci s vyhriatým olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklovité.
  4. Pridajte bravčové rebierka a opražte ich z každej strany, až sa pekne zazlatia.
  5. Znížte teplotu a pridajte zelenú papriku, rajčiaky, paradajkový pretlak a vývar.
  6. Dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu, kým sa mäso nezbaví tvrdosti a nezmäkne.
  7. Podávajte s čerstvými bylinkami ako ozdobou.

Týmito dvoma receptmi máte na výber, ako si pripraviť chutné bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *