Na pecenú bravčovú plece potrebujeme:

– 1 kg bravčovej plece
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 cibule
– soľ
– čierne korenie
– rasca
– mletá paprika
– olej
– voda

 

Pečené bravčové plece – Recept

Postup:

1. Plece očistíme od kože a tuku, osušíme a zľahka osolíme z oboch strán.

2. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.

3. Do misky si pripravíme zmes z mletého čierneho korenia, rasce, mletej papriky a oleja. Touto zmesou potrieme plece z oboch strán a necháme odležať aspoň 20 minút v chladničke.

4. Ak máme možnosť, plece môžeme nechať marinovať aj cez noc, aby sa do neho lepšie vsákli chute.

5. Plece vložíme do pekáča, pridáme cesnak, cibuľu a pár lyžíc oleja. Zalejeme vodou tak, aby bolo mäso polovice zakryté a ostatnú polovicu občas počas pečenia obraciame pre rovnomerné upečenie.

6. Pečieme pri teplote 180 °C cca 2 hodiny. Po pol hodine môžeme mäso polevať výpekom, aby nevyschlo.

7. Počas pečenia nezabudneme pridávať vodu, aby sa nám nezapekali suroviny na dne pekáča.

8. Keď je plece hotové, necháme ho ešte chvíľu vychladnúť, aby sa chute pekne preliali a bolo mäso šťavnatejšie.

Peknú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *