Bryndzové halušky

Bryndzové halušky sú tradičný slovenský jedlo, ktoré sa pripravuje z halušiek a bryndze, ktorá je špecifický druh slovenského syra. Tu je recept na prípravu bryndzových halušiek:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– 200 g bryndze
– slanina

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a uvarte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich zomelieme na kašu.
2. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké cesto.
3. Z cesta si oddeľujeme kúsky a utierame z nich dlhé valčeky.
4. Valčeky nakrájame na menšie kúsky a vyvaľkáme ich do tvaru halušiek.
5. V hrnci prevarte vodu s trochou soli a varíme bryndzové halušky, kým nevyplávajú na povrch vody.
6. Bryndzovú halušku zjeme s bryndzou a opečenou slaninou.

Dobrú chuť!

 

2) Bryndzové halušky

1. Zmiešajte 2 šálky pšeničnej múky a 1/2 čajovej lyžičky soli v miske.
2. Varte vodu vo veľkom hrnci a pridajte do nej 1 kg zemiakov nakrájaných na malé kúsky.
3. Varte zemiaky, kým nebudú mäkké. Potom ich sceďte a rozdrvte na kašu.
4. Pomaly pridávajte múku do zemiakovej kaše a miešajte, kým nevytvoríte cesto.
5. T cesto rozvaľkajte na pomúčenú dosku a nakrájajte na malé kúsky – halušky.
6. Varte vode vo veľkom hrnci a pridajte do nej halušky. Varíme, kým nevyplávajú na povrch.
7. Sceďte halušky a pridajte do nich 200 g bryndze. Premiešajte, kým sa bryndza nerozpustí.
8. Dochutíme soľou, korením a pridáme kôprovú vňať.
9. Podávajte teplé a môžete posypať kôprom.
Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *