Potrebujete:
– 4 kúsky kuracieho mäsa (hrudka, stehno, alebo kuraťať)
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sladkej papriky
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice oleja
– 200 ml vývaru

 

Plnka do kuraťa bez pečienky recept

Postup:
1. Kuracie mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak pretlačte.
3. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do zlatista.
4. Pridajte pretlačený cesnak a kuracie mäso. Opekajte pár minút, kým mäso nezbľedne z každej strany.
5. Pridajte sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Nechajte chvíľu opiecť, aby sa arómy uvoľnili.
6. Zalejte vývarom a nechajte mierne povariť až do zmäknutia mäsa, asi 30-40 minút.
7. Varené mäso podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovými lupienkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *