Recept na kuracie prsia na hubovej omáčke:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 250 g hubiek (napríklad šampiňónov)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia na hubovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané huby a orestujte ich, kým nezmäknú.
  4. Vložte kuracie plátky do panvice a opražte ich zo všetkých strán.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte.
  6. Dajte variť na miernom ohni asi 10 minút, alebo kým je mäso dobre prepečené a omáčka zahustne.
  7. Pridajte horčicu, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a nechajte variť ešte pár minút.
  8. Podávajte s uvarenou ryžou, cestovinou alebo zemiakovou kašou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *