Recept na plnenú pečenú plnku:

Potrebujeme:
– 1 plnku, okolo 2-3 kg
– soľ
– mleté čierne korenie
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 3 lyžice masla
– 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
– 1 väčšie zemiaky
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 vajce
– 100 g drobivého chleba
– 100 ml mlieka
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička majoránky
– 1 lyžička tymianu
– 1 lyžička rozmarínu
– 2 lyžičky horčice

Postup:

1. Plnku ošúpeme a nakrájame na plátky. Každý plátok posolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame a opražíme na masle, až kým nezačnú zlatieť.
3. Pridáme mleté mäso a opražíme dozlatista.
4. Zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň ošúpeme a nastrúhame na jemnostrúhací stroj.
5. Do mäsa pridáme nastrúhané zeleniny, vajce, rozmočený chlieb v mlieku, sladkú papriku, majoránku, tymian, rozmarín a horčicu.
6. Všetko dôkladne premiešame a vzniknutou zmesou plníme plnku.
7. Plnku pečieme na plechu v predhriatej rúre na teplote 180°C približne 2-3 hodiny, prípadne až do zlatohneda.
8. Po upečení necháme plnku trochu vychladnúť a potom ju nakrájame na plátky a podávame s prílohou podľa vlastnej chuti (plnená pečená plnka si dobre sadne k zemiakovému pyré, šalátmu alebo k chlebu).

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *