Pečené bravčové na oregane s dusenou červenou kapustou a knedľou

Suroviny:

  • 600 g bravčového mäsa (plece, kare, hruď)
  • 2 lyžice oregana
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g červenej kapusty
  • 2 jablká
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice octu
  • 4 plátky slaniny
  • 4 knedle

Postup:

  1. Mäso očistite a nakrájajte na kúsky. Osolte a okoreňte oreganom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
  3. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  4. Do hrnca pridajte kapustu nakrájanú na tenké prúžky a jablká pokrájané na kocky. Pridajte med, ocot a soľ. Všetko dobre premiešajte.
  5. Kapustu dusíme na miernom ohni približne 45 minút, občas premiešajte.
  6. Zároveň si pripravte knedle podľa návodu na obale.
  7. Na rozpálenej panvici opečte plátky slaniny.
  8. Hotové mäso podávajte spolu s dusenou červenou kapustou, opečenou slaninou a knedľou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *