Pečené bravčové na oregane s dusenou červenou kapustou a knedľou
Suroviny:
- 600 g bravčového mäsa (plece, kare, hruď)
- 2 lyžice oregana
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 500 g červenej kapusty
- 2 jablká
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice octu
- 4 plátky slaniny
- 4 knedle
Postup:
- Mäso očistite a nakrájajte na kúsky. Osolte a okoreňte oreganom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
- Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Do hrnca pridajte kapustu nakrájanú na tenké prúžky a jablká pokrájané na kocky. Pridajte med, ocot a soľ. Všetko dobre premiešajte.
- Kapustu dusíme na miernom ohni približne 45 minút, občas premiešajte.
- Zároveň si pripravte knedle podľa návodu na obale.
- Na rozpálenej panvici opečte plátky slaniny.
- Hotové mäso podávajte spolu s dusenou červenou kapustou, opečenou slaninou a knedľou.
Dobrú chuť!