Zapekané plnené kapustné listy sú výborným tradičným jedlom. Nasledujúci recept vám ukáže, ako pripraviť túto lahôdku:


Zapekané plnené kapustné listy

Ingrediencie:

  • 12 až 15 veľkých kapustných listov
  • 500 g mletej mäsoviny (hovädzia alebo bravčová)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 hrnček vareného ryžového krupice
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 500 ml paradajkového pretlaku
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička octu

Postup:

  1. Pripravte hrniec s vriacou vodou a povařte kapustné listy asi 5 minút, kým nezmäknú. Potom ich opláchnite studenou vodou a nechajte okvapiť.
  2. V miske zmiešajte mletú mäsťovinu, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, varenú ryžovú krupicu a vajce. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte.
  3. Na každý kapustný list dejte 2 lyžice plnky a pevne zabaľte. Ak sú listy príliš veľké, môžete ich predtým rozrezať na menšie kúsky.
  4. V hlbokom pekáči rozohrejte olej a opatrne na ňom opečte plnené kapustné listy z oboch strán, kým nezhnednú. Potom ich prenesiete do zapekacej formy.
  5. Zmiešajte paradajkový pretlak, vývar alebo vodu, cukor a ocot v mise a prelejte cez kapustné listy.
  6. Troubu predhrejte na 180 °C a vložte formu s plnenými kapustnými listami. Pečte približne 40 minút, kým kapustné listy nezmäknú a omáčka sa zhustne.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *