Kurací paprikáš s tvarohovými haluškami

 

  • 500 g kurčacieho mäsa (kocky alebo pásiky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 papriky (červená, zelená alebo žltá, nakrájané na prúžky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (opcionálne, pre pikantnejšiu verziu)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na varenie
  • 1 pohár smotany na varenie (250 ml)

 

Postup:

  1. Na panvici si zohrej olej a orestuj cibuľu, kým nebude sklovitá.
  2. Pridaj kurčacie mäso a opekaj ho, kým nezmení farbu.
  3. Pridaj nasekaný cesnak, sladkú papriku a mletú červenú papriku (ak používaš).
  4. Pridaj nakrájanú papriku a dus zmes, kým paprika nie je mäkká.
  5. Zníž teplotu, pridaj smotanu na varenie a nechaj povariť ešte pár minút, aby sa chute spojili. Dochutí soľou a korením.

Tvarohové halušky:

Potrebuješ:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • Soľ

Postup:

  1. Tvaroh premiešaj s vajcom a soľou.
  2. Postupne pridávaj múku a miešaj, kým nevytvoríš cesto, ktoré sa nedrží na rukách.
  3. Cesto rozdeľ na menšie časti a z každej vytvaruj valček.
  4. Valčeky nakrájaj na malé kúsky – halušky.
  5. V osolenej vriacej vode uvar halušky, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich nechaj variť ešte pár minút.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *